torek, 31. januar 2017

DRUGI OTROK..KAJ JE TOKRAT DRUGAČE?

Devet mesecev sem iz vseh strani poslušala kako bo drugič vse lažje, bolj sproščeno in da je pri drugem otroku vsaka stvar samoumevna. Pa je res tako?

Verjetno sem ena redkih, a pri meni to zagotovo ni držalo..ravno nasprotno.

Sedem let nazaj sem bila neizkušena 21.letnica, ki je še nedolgo nazaj sanjala o poletju v Londonu, prioriteta v življenju pa so bile zabave,prijatelji in prespane nedelje. No...potem se je rodila Kaja in v London sem letela s prstom po zemljevidu, v nedeljo pa sem sicer spala, a le do sedmih zjutraj.
Ker Kaja na svet ni prinesla nobenega priročnika, sem delala tako, kot sem mislila da je pač prav ali tako kot je moja mami rekla, da bi naj bilo prav..saj veste kako pravijo..Mama ima vedno prav :)

Tokrat so stvari zelo zelo drugačne.
Že sama nosečnost je bila veliko bolj naporna...ali pa sem samo jaz postala bolj zakomplicirana, razvajena in jamrasta. O tem bi imel Mitja veliko povedati, saj je verjetno komaj čakal, da mine devet mesecev :) Prebrala sem malo morje člankov o tem kaj je prav in kaj ne..stokrat preletela seznam stvari za novorojenčka, torbo za porodnišnico pa bi lahko imela pripravljeno že aprila. :)

Ja priznam..postala sem veliko bolj previdna..mogoče zato, ker je vpliv okolice toliko večji kot je bil pred sedmimi leti ali pa sem samo bolj odrasla in drugače razmišljam.

Prvi Tajin mesec je bil pri nas izredno zanimiv..analizirala sem skoraj vsak njen kakec, delala cele drame okrog njenega dvigovanja in obračanja glavice. Ko zajoka sem prva tam in jo želim čimprej umiriti. Veliko preveč časa namenjam temu, da jo zjutraj oblečem in uredim..no ne vedno...čez vikend je to Mitjevo opravilo, da jaz lahko malo dlje počivam..
Vsak dan nov outfit in skoraj vsak večer sveža pižamica.
Včeraj je nisem namazala z oljem? KATASTROFA..BOM JO DANES MALO BOLJ..
Postala pa sem tudi bolj stroga glede večerne rutine. Sedem je tista ura, ko se gremo v naši pripravljat za spanje. Saj ne rečem..se zgodi, da kdaj pa kdaj kaj pride vmes in nam ne uspe, ampak če je le mogoče se tega strogo držimo. Tako da punce ob osmih spita, midva pa na kavču v miru pogledama kak film..ha ha ha..To je seveda laž..ob polnoči se zbudima na kavču in se sprašujema kdaj za vraga nama je spet uspelo zaspati.

In še najbolj občutljiva tema s katero z mano tokrat ni dobro priti v dvoboj, je najino hranjenje.  JA DOJIM..ŠE VEDNO JA..IN GOSTE HRANE NE UVAJAMA VEČ, KER JE NI VREDU SPREJELA IN SMA SI VZELE PAVZO. Za marsikoga šokantna informacija, zato se o tem več ne spuščam v razgovore.

Za konec pa še meni najbolj hecna primerjava

KAJA - otrok zaspi v jajčki...pusti jo naj spi
TAJA - zaspala je v jajčki? Ok naj spi..ampak a je lahko tako dolgo v jajčki? Kaj pa, če ji grem vseeno slečem jakno?

Pa da nebo kdo mislil, da sem res tako zelo zakomplicirana..moj pogled na življenje je tokrat pač drugačen, spoznala sem tudi veliko drugih metod starševstva in z Mitjem se strinjava, da je tako pač za vse najboljše. Sem pa zato glede ostalih stvari toliko bolj neobremenjena.
Ali pa samo želim tokrat narediti boljše in za nazaj popraviti stvari, ki sem jih prvič zaradi svoje nevednosti počela narobe.

To pa ne pomeni, da imam katero manj rada..daleč od tega..obe sta enako moji. Kaja je moja prvorojenka in ima zato v mojem srčku posebno mesto, Taja pa je posebna, ker je izpopolnila moje oz.naše življenje.



xoxo

Ni komentarjev:

Objavite komentar